De basis van uw droomtuin is een goed ontwerp. Van elke tuin, klein of groot, kunnen wij uw droomtuin maken. Wij hanteren hierbij de volgende 5 stappen om tot een goed ontwerp te komen.

 • Stap 1: Uitgangspositie
  Samen met u plannen we een afspraak om uw tuin te bekijken. Wat is de staat van de tuin, de ligging, hoe verhoudt de tuin zich tot uw woning? Met deze uitgangspositie weten we waarmee wij rekening dienen te houden wanneer uw wensen worden vertaald in het ontwerp.
 • Stap 2: Uw wensen
  Na een beeld te hebben gekregen van uw tuin gaan we met u in gesprek. Tijdens dit gesprek worden uw wensen door ons in kaart gebracht. Wat voor type tuin wilt u? Wordt het een compleet nieuwe tuin of renovatie van een bestaande tuin. Dient het daarnaast een kindvriendelijke tuin te zijn? Zijn er planten of elementen die u graag terug ziet of juist niet? Welk budget heeft u? Kortom uw wensen en behoeften vormen ons uitgangspunt bij het maken van het ontwerp.
 • Stap 3: Het ontwerp
  Met de uitgangspositie en uw wensen en behoeften in kaart gaan wij een ontwerp maken. In dit ontwerp verwerken wij natuurlijk onze kennis en kunde. Wij combineren de mogelijkheden van de uitgangspositie met uw wensen.
 • Stap 4: Planvorming
  Het ontwerp is de basis voor uw nieuwe of aangepaste tuin. Deze gebruiken we dan ook om een beplantingsplan op te stellen. Het beplantingsplan bevat een overzicht van de planten welke worden aangeplant in uw tuin en tevens waar in uw tuin en in welke hoeveelheid de beplanting is gepland. Naast het beplantingsplan wordt in de planvorming ook in kaart gebracht welke materialen in uw nieuwe tuin worden verwerkt.
 • Stap 5: Definitief ontwerp
  Wanneer stap 1 tot en met 4 zijn doorgelopen wordt er een afspraak met u gemaakt om het geheel door te nemen. Wij lichten de gemaakte keuzes toe en vragen om uw mening. Desgewenst worden aanpassingen in het ontwerp doorgevoerd. Het definitieve ontwerp wordt vervolgens voorzien van een heldere en duidelijke offerte, zodat u precies kunt zien waar u aan toe bent.

Een tuinontwerp begint bij een oriënterend gesprek op de desbetreffende locatie.

Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Bij die eerste kennismaking wordt gekeken naar de mogelijkheden die uw tuin biedt met betrekking tot de wensen die u hebt. Dit kan variëren van onderhoudsvriendelijke bestratingen, vijver- en of waterpartijen, hoogteverschillen, materiaalverbruik, verlichting enz.

Met behulp van fotoboeken laten wij u in een korte impressie zien waartoe wij zoal in staat zijn.
Nadat alle wensen en eisen besproken zijn en uw tuin is opgemeten is zal er door ons op basis van de verzamelde gegevens een schetsontwerp op schaal gemaakt worden. Bij een tweede gesprek wordt het tuinontwerp (plan) doorgenomen en de eventuele prijsopgave, met bijbehorende algemene voorwaarden. Wanneer het ontwerp u aanspreekt en u besluit met ons verder te gaan dan worden de kosten niet in rekening gebracht.

Bekijk hier onze Facebook pagina of onze impressies.