Op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl heeft een groene vakjury de Balkonplant en de Terrasplant van het Jaar 2017 bepaald. Diverse zomerbloeiers zijn beoordeeld op criteria als bloei, gemak en passend in trends.

Balkonplant van het Jaar 2017: Hangbegonia

De hangbegonia kreeg deze bijzondere titel op basis van de enorme variatie van kleuren en soorten, bloeicapaciteit, stijltrends en gebruiksgemak. Niet zo gek als je bedenkt dat de hangbegonia verkrijgbaar is in veel bijzondere bloemvormen, kleuren, geuren en aparte groeiwijzen. De plant staat hiermee synoniem voor een zomer lang plezier met een waterval van bloemen.

Begonia-Balkonplant-van-het-jaar-Equalize-09-MR - kopie

Terrasplant van het Jaar 2017: Lantana 

De Lantana is verkozen tot Terrasplant van het Jaar 2017. De plant kreeg deze bijzondere titel op basis van zomeruitstraling, bloeicapaciteit, stijltrends en gebruiksgemak. De Lantana is dan ook een bijzondere verschijning, een van de gemakkelijkste terrasplanten en een bezorger van geur en kleur op ieder terras.

Groenjury

De jury van de verkiezing Balkonplant van het Jaar bestond uit groenjournalisten van onder meer Margriet, Eigen Huis & Tuin, Home & Garden en Libelle.