Mini-Petunia en Pentas zorgen voor zinderende zomer

Zodra het weer het toelaat, kun je lekker veel tijd doorbrengen op je balkon of terras. Met uitbundig bloeiende planten creëer je daar een zomerse sfeer waar je vrolijk van wordt. Deze zomer mogen de Balkon- en Terrasplant van het Jaar niet ontbreken; mini-Petunia en Pentas zorgen voor een zinderende zomer!

Op-en-top zomer
De mini-Petunia en Pentas zijn tot Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2013 verkozen door een jury van groendeskundigen. Waarom deze planten? De mini-Petunia en Pentas hebben volgens de jury een op-en-top zomerse uitstraling, bloeien het hele buitenseizoen vrolijk door en zijn eenvoudig te verzorgen. Wat wil je nog meer?

Mini-Petunia: zomerpret op je balkon
Door de fraaie hangvorm oogt de mini-Petunia (Calibrachoa) als een waterval van vrolijke, kleine bloemetjes. Deze balkontopper weet niet van ophouden; de hele zomer kun je genieten van de bloemenweelde. De Balkonplant van het Jaar verdient dan ook zeker een plekje in je buitenkamer. Hij laat zich makkelijk combineren in verschillende stijlen – van stijlvol klassiek tot bont bohemien.

balkon_plant_vh_jaar_petunia

Pentas: stralende terraskanjer
Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met de Pentas, vergeet ‘m niet meer. Deze stoere terraskanjer bloeit de hele zomer lang met sierlijke bloemtuiltjes in stralende kleuren. Met Pentas op stam kun je spelen met hoogteverschillen, waardoor je terras een levendige uitstraling krijgt. De Terrasplant van het Jaar laat zich goed combineren met andere zomerbloeiers, bijvoorbeeld rond de voet van de plant. Een leuk extraatje: vlinders zijn dol op de rijk bloeiende Pentas!

terras_plant_vh_jaar_petunia

Meer tips en informatie vind je op www.mooiwatplantendoen.nl/tuinbloeiers.